Οδηγός καθαρισμού των πινέλων

Η καθαριότητα είναι στο κόσμο της ονυχοπλαστικής, κριτήριο ποιότητας υπηρεσιών. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός θα σας ενημερώσει για τον σωστό τρόπο καθαρισμού των πινέλων σας. Τα καθαρά πινέλα είναι σημαντικά για τη δημιουργία άψογων Nail Art. Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ακρίβεια σε κάθε πινελιά.

Κατανόηση των διαφορετικών τύπων πινέλων

Η Ονυχοπλαστική είναι μια τέχνη που συνδυάζει πολλά στοιχεία και το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα της. Από τα πινέλα για 3d design και flat art μέχρι τα πινέλα για γραμμικά σχέδια και τα πινέλα για Ombre υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων που σας βοηθά να ζωντανεύετε τις δημιουργίες σας . Είναι σημαντικό να αποκτήσετε κατανόηση των διαφορών ανάμεσα στα πινέλα με συνθετική και με φυσική τρίχα και τις διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού που απαιτούν.

Προετοιμασία για τον καθαρισμό

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καθαρισμού, συγκεντρώστε τα απαιτούμενα. Σίγουρα θα χρειαστείτε Brush Cleaners, ζεστό νερό, χαρτί και άλλα. Η ύπαρξη μια καθαρής και οργανωμένης επιφάνειας εργασίας είναι σημαντική για οποιαδήποτε εργασία πραγματοποιείται μέσα σε ένα χώρο περιποίησης άκρων.

Βήμα προς βήμα διαδικασία καθαρισμού

Βήμα 1: Αφαιρέστε το περιττό Gel Polish κατά τη χρήση

Ξεκινήστε αφαιρώντας την περίσσεια προϊόντος στο λαιμό του μπουκαλιού ή σκουπίζοντας απαλά σε μια κυτταρίνη μετά από κάθε χρήση. Αυτό το αρχικό βήμα αποτρέπει τον κορεσμό και διευκολύνει τη διαδικασία καθαρισμού στο τέλος.

Βήμα 2: Απαλό πλύσιμο με καθαριστικό πινέλου ή σαπούνι

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα Brush Cleaner ή ήπιου σαπουνιού σε ένα καθαρό βαζάκι. Χρησιμοποιήστε λεπτές, κυκλικές κινήσεις για να δουλέψετε το καθαριστικό στο πινέλο, εξαλείφοντας τυχόν επίμονο Gel Polish.

Προαιρετικά: Ξεπλύνετε καλά το πινέλο κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό έως ότου το νερό είναι καθαρό, πράγμα σημαίνει ότι αφαιρέθηκαν όλα τα υπολείμματα. Μην μουσκεύετε τα πινέλα σας γιατί μπορεί να καταστρέψετε τις τρίχες ή τη λαβή.

Βήμα 4: Στέγνωμα και διαμόρφωση τριχών

Στεγνώστε τις τρίχες με χαρτί κουζίνας , δίνοντας τους το κατάλληλο σχήμα απαλά. Τοποθετήστε τα πινέλα σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν, διατηρώντας την αρχική τους μορφή και αποτρέποντας τη κατακράτηση νερού που μπορεί να τα φθείρει.

Βήμα 5: Αποθηκεύστε σωστά τις βούρτσες για την επόμενη χρήση

Μόλις στεγνώσουν, αποθηκεύστε τα πινέλα σας σε ένα καθαρό δοχείο για να τα προστατεύσετε από τη σκόνη και πιθανές ζημιές. Αποφύγετε να τοποθετείτε πολλά πινέλα μαζί για να διατηρήσετε την ακεραιότητα των τριχών.

Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία διασφαλίζετε ότι τα πινέλα σας είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, έτοιμα για το επόμενο δημιουργικό σας εγχείρημα.